Dwars door het huidige Nederland, langs de Rijn, liep tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk: de Limes. Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen, waterwerken en legerkampen. In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is. Dit monument kreeg in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed.

In opdracht van de gemeente Nijmegen dachten we in diverse werkgroepen mee over hoe meer bekendheid te geven aan de Limes. We zorgden ervoor dat de Unesco nominatie zichtbaar was in de stad. Dit deden we door middel van:

Citydressing

Met baniervlaggen, evenementenborden en grote posters langs de wegen, werd het heuglijke feit zichtbaar in het straatbeeld.

Tote bags

Door het ontwerpen en verspreiden van speciale tasjes met het bekende Romeinse masker uit Nijmegen, ontstond een mooie give-away voor bij congressen, Erfgoedfestival en geselecteerde musea en winkels.