Innovatieve CityGame app in de introductieweek bij ROC Nijmegen, mede-ontwikkeld door ACBN Evenementenbureau Nijmegen en studenten van ROC Nijmegen

Op 30, 31 augustus en 1 september 2022 start de introductieweek met nieuwe studenten op ROC Nijmegen. Met de in 2021 speciaal ontwikkelde CityGame app maken zo’n 3.000 studenten kennis met de stad Nijmegen, met hun opleiding én met elkaar. 

2021

Samenwerking evenementenbranche
ACBN Evenementenbureau Nijmegen en ROC Nijmegen hebben in 2021 de krachten gebundeld en samen de ROC Nijmegen CityGame app ontwikkeld. We coördineren samen met Kube Events de technische applicatie. Studenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Events en het leerbedrijf ‘Evenementenbureau’ van ROC Nijmegen zorgen voor de inhoud.

Onze organisaties kwamen in coronatijd met elkaar in contact. We zijn beiden actief in de evenementenbranche en het idee ontstond om elkaar te versterken. Voor studenten een mooie kans om praktijkervaring op te doen bij een eventbedrijf met meer dan 50 jaar ervaring. Voor ons past de samenwerking bij ons DNA: als stichting organiseren we events met maatschappelijke impact. We dragen daarmee graag bij aan het opleiden van de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt.  

Extra bijzonder dat dit in coronatijd gelukt is, een periode waarin de mogelijkheden beperkt zijn voor onze branche. Het biedt nieuwe kansen voor de toekomst en met de CityGame voor studenten dragen we bij aan al het moois wat Nijmegen te bieden heeft. We kijken uit naar een continueren van deze samenwerking in de komende jaren!

Ontmoeten en ervaren
Door corona zijn leerlingen weinig naar school geweest en hebben ze elkaar veel minder gezien dan normaal. Toen er weer wat mogelijk werd, was het eerste product van de samenwerking dan ook gericht op ontmoeten en ervaren, en op een warm welkom. Met de app liepen de studenten een route door de stad waarbij ze onderweg vragen beantwoordden door middel van het scannen van de juiste QR-codes. Zo leerden ze op een leuke manier de stad en hun opleiding kennen.

ROC CityGame

MBO’ers betrokken bij alle events
Intussen kijken we als samenwerkingspartners alweer verder naar de volgende stap. Marian Scholten, teammanager Marketing, Communicatie en Events van ROC Nijmegen zegt daarover: “Alle evenementen in Nijmegen mede georganiseerd door een mbo-student. Zo zouden we dat vanuit onze school graag zien. De CityGame app die we samen hebben ontwikkeld, is een prachtige eerste stap van samen innoveren, die veel goeds belooft voor de toekomst.”