Op twee centrale locaties in de binnenstad richtten wij eind 2021 corona-checkpoints in: in de Molenstraat en op de Grote Markt. Één keer checken voor een hele avond uit!

Dit centrale systeem is tot stand gekomen op initiatief van het Huis voor de Binnenstad en Koninklijke Horeca Nederland – Afdeling Groot Nijmegen, in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen en uitgevoerd door ACBN Evenementenbureau.

Hier kreeg je op vertoon van je corona check-app en een geldig ID-bewijs, een polsbandje. Dit bandje was die hele dag tot sluitingstijd geldig bij alle horecagelegenheden (restaurants, cafés, culturele instellingen en andere uitgaansgelegenheden) in het centrum van Nijmegen, tussen spoor, singels en Waal. Zo werden lange wachtrijen voorkomen, kon je makkelijk van de ene naar de andere locatie, en werden de ondernemers ontlast.

Elke dag werd gewerkt met een andere kleur bandje, omdat de negatieve uitslag van de PCR-test maximaal 24 uur geldig is. De uitgifte werd verzorgd door gecertificeerde beveiligers, die de bandjes om deden zodat ze niet konden worden doorgegeven. Horeca-ondernemers bleven een check doen bij de deur maar bezoekers met de juiste kleur polsbandje hoefden alleen de polsband te tonen.