Walk of the Town

Sinds een jaar is Nijmegen een ontdekkingstocht rijker: Walk of the Town, een groene lijn door het centrum van Nijmegen, voorzien van infoborden vol leuke weetjes en kunstwerken over de geschiedenis van Nijmegen.

(her)ontdek de route

Zaterdag 16 oktober is jouw kans om deze route te gaan ontdekken, met een uitnodigend en divers programma langs de lijn.

De activiteiten langs de Walk of the Town zijn zaterdagmiddag 16 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Met uitzondering van een aantal binnenlocaties is het programma vrij toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Meer informatie: www.intonijmegen.com/walkofthetown

Belevingsroute door de stad

Onderweg vinden wandelaars informatieborden met leuke weetjes en historische feiten. Kunstwerken van Niels van Bunningen en straat- en muurschilderingen van Krista Burger laten de verhalen leven. Gedurende het jaar verschijnen op onregelmatige basis meer kunstwerken en tekeningen langs de route.

Er is geen begin en einde aan Walk of the Town: het is een belevingsroute van ruim 7 kilometer die bestaat uit twee lussen – een door de bovenstad en een door de benedenstad – die samenkomen op de Grote Markt. De wandeling hoeft natuurlijk niet in een keer te worden gedaan: men wordt juist gestimuleerd om de wandeling te combineren met een bezoek aan musea, winkels en caf├ęs langs de route!

Van concept tot realisatie

ACBN verzorgde in opdracht van gemeente Nijmegen de informatieborden langs de route: van concept tot realisatie. We maakten een plan waar de borden moesten komen, zochten een leverancier, verzamelden en redigeerden woord en beeld, lieten het ontwerpen, drukken en plaatsen. Ook zorgden we voor een verbinding van de borden met de route.

We werkten bij dit project samen met The Big Draw, Into Nijmegen, Signs for You, Jozien Wijkhuijs, Thijs van Beusekom, Jan-Wieger van den Berg, Another Day, Video Bros., Production Brothers, Edwin Smits, Moon About, ID Dance en uiteraard gemeente Nijmegen.