Walk of the Town

Sinds 2020 is Nijmegen een ontdekkingstocht rijker: Walk of the Town, een groene lijn door het centrum van Nijmegen, voorzien van infoborden vol leuke weetjes en kunstwerken over de geschiedenis van Nijmegen.

Walk of the Town in de spotlights

Op zaterdag 16 oktober 2021 lieten we de stadsroute tot leven komen, tijdens een dag voor dans, theater, expo & show langs de lijn. Vele al dan niet spontane bezoekers genoten van een uitnodigend en divers programma, vol ballerina’s, skateboarders, muzikanten en hiphoppers, rondleidingen, uitleg en binnenkijken bij locaties langs de route. Ook verzorgden we nieuwe plattegrondborden en scanborden bij de kunstwerken van Walk of the Town.

www.intonijmegen.com/walkofthetown

Belevingsroute door de stad

Walk of the Town is permanent zichtbaar in de binnenstad van Nijmegen, op elk gekozen moment kun je zelf in- of uitstappen. Onderweg vind je informatieborden met leuke weetjes en historische feiten. Kunstwerken van Niels van Bunningen en straat- en muurschilderingen van Krista Burger laten de verhalen leven. Gedurende het jaar verschijnen op onregelmatige basis meer kunstwerken en tekeningen langs de route.

Er is geen begin en einde aan Walk of the Town: het is een belevingsroute van ruim 7 kilometer die bestaat uit twee lussen – een door de bovenstad en een door de benedenstad – die samenkomen op de Grote Markt. De wandeling hoeft natuurlijk niet in een keer te worden gedaan: combineer ‘m met een bezoek aan musea, winkels en cafés langs de route!

Van concept tot realisatie

ACBN verzorgde in opdracht van gemeente Nijmegen de informatieborden langs de route: van concept tot realisatie. We maakten een plan waar de borden moesten komen, zochten een leverancier, verzamelden en redigeerden woord en beeld, lieten het ontwerpen, drukken en plaatsen. Ook zorgden we voor een verbinding van de borden met de route.

We werkten bij dit project samen met The Big Draw, Into Nijmegen, Signs for You, Jozien Wijkhuijs, Thijs van Beusekom, Jan-Wieger van den Berg, Another Day, Video Bros., Production Brothers, Edwin Smits, Moon About, ID Dance en uiteraard gemeente Nijmegen.